Αλλαγή ώρας 2021. Θα είναι η τελευταία φορά για την Ελλάδα;

Τι είναι η αλλαγή ώρας;

Η χειμερινή αλλάζει φθινόπωρο προς χειμώνα την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (μία ώρα νωρίτερα), ενώ η θερινή ώρα αλλάζει την άνοιξη την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου (μία ώρα νωρίτερα). Το 1976, η Ευρώπη αποφάσισε να θεσπίσει τη θερινή ώρα προκειμένου να χρησιμοποιήσει το φως του ήλιου και να εξοικονομήσει ενέργεια κατά τις ώρες εργασίας.

Ευρωκοινοβούλιο και αλλαγή ώρας 2021

Η επόμενη αλλαγή ώρας προγραμματίστηκε για τον Οκτώβριο του 2021. Στις 28 Οκτωβρίου 2021, επομένως, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μπροστά κατά μία ώρα. Η κατάργηση της αλλαγής ώρας έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο για το 2021 και μετά. Σύμφωνα με την απόφασή του, οι χώρες της ΕΕ που επιθυμούν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα πρέπει να σταματήσουν την αλλαγή ώρας την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου 2021. Όσα κράτη-μέλη επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τη χειμερινή ώρα, η αλλαγή θα πρέπει να γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου 2021.

Στις 26 Μαρτίου 2019, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υποστήριξε το τέλος της αλλαγής ώρας το 2021. Επομένως, κάθε χώρα θα πρέπει να επιλέξει αν οι δείκτες των ρολογιών της θα παραμείνουν στη χειμερινή ή τη θερινή ώρα. Παρόλο, βέβαια, που έχει δοθεί το πράσινο φως, η συζήτηση έχει παγώσει.

Ψηφοφορία

Αυτή η ψηφοφορία δεν αποτελεί την τελική απόφαση για το ζήτημα αυτό, αλλά τη διαπραγμάτευση με τις χώρες της ΕΕ για την επίτευξη μιας βάσης για την τελική νομοθεσία.

4,6 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην ψηφοφορία της ΕΕ για την κατάργηση της αλλαγής ώρας. Οι περισσότεροι από αυτούς προέρχονταν από τη Γερμανία, ζητώντας να διατηρηθεί η θερινή ώρα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Το ποσοστό συμμετοχής των Ελλήνων ήταν πολύ μικρό (μόλις 0,3%). Το 44% ψήφισε την κατάργηση της αλλαγής ώρας, ενώ το 56% ψήφισε τη συνέχιση της.

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης.
Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.