Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να ανακινήσουμε την καινούρια μας συνεργασία με την Ελβετική ωρολογοποιία πολυτελών ρολογιών Formex.  Τα ρολόγια θα τα βρείτε αποκλειστικά στο φυσικό και ηλεκτρονικό μας κατάστημα. 

Ποιά είναι όμως η εταιρεία Formex;

Η εταιρεία Formex Watches ιδρύθηκε το 1999 στην Ελβετία από μια ομάδα ενθουσιωδών ωρολογοποιών με πάθος για την τεχνολογία, την ακρίβεια και την καινοτομία. Από την αρχή, η Formex ξεχώρισε με τη δέσμευσή της να δημιουργεί μοναδικά, υψηλής ποιότητας ρολόγια που συνδυάζουν την παράδοση της ελβετικής ωρολογοποιίας με μοντέρνες τεχνολογίες και καινοτόμα σχέδια.
Η ονομασία της είναι συντομογραφία των γαλλικών λέξεων ‘Forme extreme’ το οποίο μεταφράζεται ως “ακραίο σχέδιο- μορφή”

Η πρώτη συλλογή της εταιρείας ήταν η "Extreme Sport Watches", η οποία προοριζόταν για αθλητές και λάτρεις της περιπέτειας. Αυτά τα ρολόγια ήταν ανθεκτικά, ακριβή και εξοπλισμένα με ειδικές λειτουργίες για αθλητικές δραστηριότητες. Ήταν εξαιρετικά δημοφιλή λόγω της αξιοπιστίας και της αντοχής τους σε δύσκολες συνθήκες.
Στα χρόνια που ακολούθησαν, η Formex συνέχισε να εξελίσσεται και να επεκτείνει τη γκάμα των προϊόντων της. Το 2003, παρουσίασε το σύστημα ανάρτησης, μια καινοτομία που επέτρεπε στα ρολόγια να απορροφούν τους κραδασμούς και τα χτυπήματα, προστατεύοντας έτσι τον μηχανισμό και βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα του ρολογιού.

Το 2016, η Formex εισήλθε στην ψηφιακή εποχή με την πρώτη της διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων, επιτρέποντας στους πελάτες να προσαρμόσουν τα ρολόγια τους και να παρακολουθήσουν την παραγωγική διαδικασία. Αυτή η κίνηση αύξησε σημαντικά την αλληλεπίδραση με τους πελάτες και την ικανοποίησή τους.

Το 2018, η Formex έκανε ένα ακόμα βήμα προς την καινοτομία με την εισαγωγή του "Essence Leggera", ενός ρολογιού κατασκευασμένου από προηγμένα υλικά όπως τιτάνιο και ανθρακονήματα. Αυτή η συλλογή συνδύαζε την ελαφρότητα με την αντοχή, ενώ παράλληλα διατηρούσε την κλασική αισθητική της εταιρείας.

Η Formex συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη, διατηρώντας την δέσμευσή της για καινοτομία και ποιότητα. Η εταιρεία παραμένει αφοσιωμένη στην παράδοση της ελβετικής ωρολογοποιίας, ενώ συνεχώς αναζητά νέες τεχνολογίες και υλικά για να προσφέρει στους πελάτες της μοναδικά και αξιόπιστα ρολόγια.

Σήμερα, η Formex είναι αναγνωρισμένη παγκοσμίως για τα καινοτόμα σχέδια και την αξεπέραστη ποιότητά της, συνεχίζοντας να εμπνέει και να εντυπωσιάζει λάτρεις των ρολογιών και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία Formex παραμένει προσηλωμένη στις αξίες της και συνεχίζει να καινοτομεί στον τομέα της ωρολογοποιίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία και την ακρίβεια. Μια από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της είναι η ανάπτυξη του "Essence ThirtyNine", το οποίο παρουσιάστηκε το 2020. Το ρολόι αυτό, με διάμετρο μόλις 39 χιλιοστών, είναι ιδανικό για όσους αναζητούν ένα μικρότερο, πιο διακριτικό ρολόι χωρίς να θυσιάζουν την ποιότητα και την ακρίβεια.

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εταιρεία ήταν η εισαγωγή του συστήματος Quick Release, που επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν εύκολα τα λουριά των ρολογιών τους χωρίς τη χρήση εργαλείων. Αυτό το σύστημα προσφέρει ευελιξία και προσαρμοστικότητα, επιτρέποντας στους πελάτες να προσαρμόζουν το ρολόι τους ανάλογα με το στυλ και τις ανάγκες τους.

Το 2021, η Formex γιόρτασε την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυσή της, παρουσιάζοντας την επετειακή συλλογή "Reef", που αποτελεί φόρο τιμής στη μακρά παράδοση της εταιρείας στην κατασκευή καταδυτικών ρολογιών. Η συλλογή αυτή διαθέτει εξαιρετική αντοχή στο νερό, εντυπωσιακή ακρίβεια και κομψό σχεδιασμό, αντανακλώντας τις αξίες και την κληρονομιά της Formex.

Η εταιρεία συνεχίζει να προσαρμόζεται στις σύγχρονες τάσεις και απαιτήσεις της αγοράς, προσφέροντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες και ψηφιακές πλατφόρμες που επιτρέπουν στους πελάτες να εξερευνήσουν και να αγοράσουν τα προϊόντα της άμεσα και εύκολα. Παράλληλα, διατηρεί στενή επαφή με την κοινότητά της μέσω των κοινωνικών δικτύων, ανταποκρινόμενη στις προτιμήσεις και τις επιθυμίες των πελατών. Τα φυσικά καταστήματα ανά τον κόσμο που συνεργάζεται η Formex είναι ελάχιστα καθώς η προσεκτική επιλογή συνεργατών γίνεται με γνώμονα τις κοινές αξίες την τεχνογνωσία και το πάθος για την ωρολογοποιία.

Στο μέλλον, η Formex σκοπεύει να συνεχίσει να πρωτοπορεί στον τομέα της ωρολογοποιίας, αναζητώντας συνεχώς νέες τεχνολογίες και υλικά που θα βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα προϊόντα της. Η δέσμευσή της για αριστεία και καινοτομία παραμένει ακλόνητη, με στόχο να προσφέρει ρολόγια που συνδυάζουν την παράδοση με το μοντέρνο και να ικανοποιεί τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών.

Η ιστορία της Formex είναι μια ιστορία πάθους, καινοτομίας και αφοσίωσης στην τελειότητα. Με κάθε νέο ρολόι, η εταιρεία συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να καθιερώνεται ως ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές ωρολογίων στον κόσμο.

Όλα τα ρολόγια Formex συνοδεύονται από εγγύηση καλής λειτουργίας τριών ετών ενώ η πλειοψηφία των ρολογιών τους συνοδεύονται και από πιστοποίηση COSC

Τι είναι το πιστοποιητικό COSC;

Το COSC είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που ιδρύθηκε το 1973 στην Ελβετία και είναι υπεύθυνος για την πιστοποίηση της ακρίβειας των ρολογιών. Για να λάβει ένα ρολόι το πιστοποιητικό COSC, πρέπει να περάσει από αυστηρές δοκιμές που διαρκούν 15 ημέρες, κατά τη διάρκεια των οποίων μετράται η ακρίβεια του μηχανισμού σε διάφορες θέσεις και θερμοκρασίες

Κριτήρια Πιστοποίησης

Οι δοκιμές περιλαμβάνουν:

  1. Ακρίβεια Χρονομέτρησης: Ο μηχανισμός του ρολογιού πρέπει να δείχνει μια μέγιστη απόκλιση -4 έως +6 δευτερόλεπτα ανά ημέρα.

  2. Δοκιμές Θερμοκρασίας: Οι μηχανισμοί δοκιμάζονται σε διάφορες θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί ότι η ακρίβεια παραμένει σταθερή.

  3. Δοκιμές Θέσης: Οι μηχανισμοί τοποθετούνται σε διαφορετικές θέσεις για να ελεγχθεί η ακρίβεια τους από κάθε γωνία.

Οφέλη για τα Ρολόγια Formex

Τα ρολόγια Formex που διαθέτουν το πιστοποιητικό COSC είναι εγγυημένα για την υψηλή τους ακρίβεια και αξιοπιστία. Αυτό σημαίνει ότι:

  1. Υψηλή Ακρίβεια: Οι πελάτες μπορούν να είναι σίγουροι ότι τα ρολόγια τους θα δείχνουν τον χρόνο με εξαιρετική ακρίβεια.

  2. Αξιοπιστία: Η πιστοποίηση COSC είναι απόδειξη ότι το ρολόι έχει περάσει από αυστηρές δοκιμές και πληροί τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.

  3. Αξία: Τα ρολόγια με πιστοποίηση COSC έχουν συχνά υψηλότερη αξία, καθώς η πιστοποίηση αποτελεί ένδειξη εξαιρετικής ποιότητας κατασκευής και μηχανισμού.

Ρολόγια Formex με COSC

Μερικά από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της Formex που διαθέτουν την πιστοποίηση COSC περιλαμβάνουν την σειρά Essence και Reef. Αυτά τα ρολόγια συνδυάζουν την κομψότητα και την ακρίβεια, προσφέροντας στους χρήστες μια πολυτελή εμπειρία με την εγγύηση της ακρίβειας χρονομέτρησης.

Συνοψίζοντας, το πιστοποιητικό COSC αποτελεί μια σημαντική ένδειξη ποιότητας για τα ρολόγια Formex, διασφαλίζοντας την ακρίβεια, την αξιοπιστία και την αξία τους. Οι πελάτες που επιλέγουν ένα ρολόι Formex με αυτή την πιστοποίηση μπορούν να είναι βέβαιοι ότι φορούν ένα εξαιρετικά ακριβές και αξιόπιστο ρολόι.

Το προϊόν προστέθηκε στην λίστα επιθυμιών
Το προϊόν προστέθηκε για σύγκριση