Ποιο είναι το ιδανικό λουρί για το ρολόι μου;

Σε ένα ρολόι υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αλλάξετε το λουράκι και την εμφάνισή του.

Ποιο είναι το ιδανικό για εσάς; Δείτε τα υπέρ και τα κατά του κάθε λουριού και αποφασίστε!

Δερμάτινο λουράκι

Τα δερμάτινα λουράκια μας δίνουν τις περισσότερες επιλογές σε χρώματα, σχέδια και ποικιλία σε ποιότητες και τιμές. Μπορούν να μας προσφέρουν ένα δερμάτινο λουράκι με σχέδιο αλιγάτορα μπορεί να αναδείξει το ρολόι μας και να είναι το ιδανικό για μια κομψή και επίσημη εμφάνιση. Υπάρχουν και οι πιο σπορ επιλογές όπως τα λουράκι με χρωματιστές ραφές, τρύπες τύπου Rally που μπορούν να απογειώσουν το σπορ χαρακτήρα του ρολογιού μας. Το μειονέκτημα τους είναι κυρίως με το νερό και τον ιδρώτα. Τα περισσότερα δερμάτινα λουράκια “ποτίζουν” από την υγρασία και το νερό με αποτέλεσμα να αφήνουν άσχημη οσμή και να φθείρονται πιο εύκολα. Δεν τα συνιστούμε για συχνή χρήση σε νερό και θαλάσσιες δραστηριότητες εκτός αν έχουν ειδική επένδυση που να τα προστατεύει από το νερό ή αν είναι Hybrid όπως τα λουράκια Hirsch performance τα οποία έχουν βάση από καουτσούκ και δερμάτινη πάνω επένδυση για να συνδιάζει τα θετικά και από τις δύο κατηγορίες.

Λουράκια καουτσούκ – σιλικόνης.

Τα λουράκι από καουτσούκ ή από σιλικόνη (είναι παρόμοια αλλά όχι ακριβώς ίδια) είναι κυρίως για πιο σπορ ρολόγια, τα σχέδια και τα χρώματα είναι πιο περιορισμένα σε σχέση με τα δερμάτινα λουράκια αλλά έχουν μεγάλη αντοχή στο νερό, είναι μαλακά στην αφή και προσιτά σε τιμές.

Ιδανικά για καταδυτικά ρολόγια, για συχνή χρήση σε νερό και θαλάσσιες δραστηριότητες ή για να μας προσφέρουν μια σπορ εμφάνιση.

Υφασμάτινα λουράκια Nato.

Τα υφασμάτινα λουράκια τύπου Nato είναι κατασκευασμένο από ιμάντα υψηλής αντοχής είχαν χρησιμοποιηθεί αρχικά από το Βρετανικό στρατό (δείτε εδώ την ιστορία των Nato Strap λουριών).

Είναι ανθεκτικά, αντέχουν στο νερό αν και αν βραχούν θα πρέπει να τα στεγνώσουμε στη συνέχεια.

Υπάρχουν πολλά και πρωτότυπα χρώματα για να διαλέξετε με πολλές επιλογές σε πολύχρωμα σχέδια.

Μπορούν να τοποθετηθούν εύκολα καθώς δεν χρειάζεται να βγουν οι μπαρέτες από το ρολόι για να τοποθετηθούν.

Το λεπτό τους προφίλ τα καθιστούν καλύτερη επιλογή για λεπτά ρολόγια, δεν ενδείκνυνται για επίσημη εμφάνιση καθώς έχουν πιο σπορ χαρακτήρα.

Ατσάλινο μπρασελέ

Το ατσάλινο μπρασελέ είναι σίγουρα η πιο ανθεκτική επιλογή.

Δεν φθείρετε από το νερό και τη χρήση. Δεν μας περιορίζει στους συνδυασμούς χρωμάτων καθώς είναι συνήθως ασημί ή σε ορισμένες περιπτώσεις επίχρυσο, μαύρο ή ροζ χρυσό, ουδέτερο χρώματα που μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τα περισσότερα ρούχα μας.

Είναι όμως πιο ακριβά από τις υπόλοιπες επιλογές.

Προσθέτουν σημαντικό βάρος στο ρολόι.

Υπάρχουν περιορισμένες επιλογές σχεδίων.

Το φινίρισμα τους (γυάλισμα, ματ, σατινέ κτλ.)

μπορεί να διαφέρει από το φινίρισμα της κάσας του ρολογιού σας με αποτέλεσμα να δείχνει “ξένο” πάνω στο ρολόι σας. Συνήθως η καλύτερη επιλογή σε μπρασελέ είναι το εργοστασιακό μπρασελέ που προσφέρουν οι περισσότερες εταιρίες με τα ρολόγια τους