Το μυστήριο της βάπτισης αποτελεί μια από τις σημαντικότερες ημέρες της έως τώρα ζωής του μωρού σας.

Μερικές απλές συμβουλές για να έχετε μια υπέροχη βάπτιση

 • Πρώτο βήμα είναι να βρείτε τον χώρο του μυστηρίου και πιθανόν για αίθουσα δεξιώσεων.

  Κλείστε εγκαίρως το ναό και την αίθουσα που επιθυμείτε, ειδικά αν σχεδιάζετε να γίνει μεταξύ Μάη και Σεπτεμβρίου που υπάρχει και η μεγαλύτερη ζήτηση.

 • Μην αμελήσετε να βρείτε το νονό ή τη νονά του μωρού σας.

  Να θυμάστε ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη τη ζωή του παιδιού σας και δεν είναι μόνο για την ημέρα της βάπτισης. Σημαντικό είναι το μωρό να έχει εξοικείωση με το νονό, θα μείνει αρκετή ώρα στην αγκαλιά του στη διάρκεια του μυστηρίου.

  Συνηθίζετε να προσφέρουμε και ένα δώρο στο νονό ή τη νονά, κάτι το οποίο θα είναι αναμνηστικό για αυτή τη σημαντική ημέρα και θα διαρκέσει στο χρόνο. 

 • Επόμενο βήμα ο φωτογράφος που θα αποθανατίσει αυτές τις ξεχωριστές στιγμές του μωρού σας. Κλείστε ραντεβού και συζητήστε μαζί τους. Θα μπορούσατε να πάρετε προτάσεις από το φιλικό και οικογενειακό περιβάλλον για κάποιο επαγγελματία που έχουν συνεργαστεί.

  Δείτε προηγούμενες δουλειές τους και εφόσον συμφωνείτε στο οικονομικό και το αισθητικό κομμάτι βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχει και η απαραίτητη συνεργασία και επικοινωνία μαζί του.

 • Συμπληρώστε τη λίστα με τους καλεσμένους σας με επιμέλεια, φροντίστε να μην ξεχάσετε κανένα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Ετοιμάστε και στείλτε έγκαιρα τα προσκλητήρια έτσι ώστε να γνωρίζετε ποιοι θα έρθουν και ποιοι όχι.

 • Επόμενο βήμα ο στολισμός της εκκλησίας και της αίθουσας δεξιώσεων. Είτε έχετε κάποιο θεματικό στολισμό είτε όχι φροντίστε τα χρώματα τα υλικά και τα σχέδια να δένουν αρμονικά με το χώρο. Μπορείτε να πάρετε συμβουλές από ειδικούς του ανθοστολισμού ή να πάρετε ιδέες από το internet.

 • Οι μπομπονιέρες και τα γλυκά για τους καλεσμένους πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή αν θα υπάρχει συνέχεια σε αίθουσα δεξιώσεων μπορούν να δοθούν εκεί, αν όχι μπορείτε να φτιάξετε ένα πολύ ωραίο candy bar το οποίο θα είναι ταυτόχρονα όμορφο και οικονομικό.

 • Βαπτιστικός σταυρός. Το κόσμημα που θα κρατήσει το μωράκι σας για μια ζωή. Αν και η αγορά του είναι στα καθήκοντα του νονού πολλές φορές επιλέγετε από κοινού με τους γονείς ή δίνουν οι γονείς κάποια γενική ιδέα με τις προτιμήσεις τους όπως χρώμα στυλ κτλ. Δείτε εδώ όλους τους βαπτιστικούς σταυρούς!

  Η τελική όμως απόφαση είναι του νονού, οι γονείς μπορούν να έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα αν τους ζητηθεί, άλλωστε το κόστος βαρύνει το νονό, μην ξεχνάτε ότι του εμπιστευτήκατε να είναι νονός του παιδιού σας, μπορείτε να εμπιστευτείτε και την κρίση του στην επιλογή του σταυρού.

 • Την ημέρα της βάπτισης τα περισσότερα μωράκια κλαίνε, είναι φυσιολογικό. Καλό είναι να είστε προετοιμασμένοι και ψυχολογικά αλλά επίσης καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας μερικές πιπίλες του μωρού, κάποιο παιχνιδάκι ή αντικείμενο που να του αποσπά την προσοχή ενώ το ποτηράκι με το νερό του είναι απαραίτητο, εδικά αν η βάπτισή γίνει το καλοκαίρι. Το νερό ξεδιψά και ηρεμεί το μωρό. Μερικές φορές ένα μπισκότο ή κάτι να απασχολήσει τα δοντάκια του μπορεί να το ηρεμήσει.

 • Την ημέρα της βάπτισης ζητήστε τη βοήθεια του φιλικού και οικογενειακού σας περιβάλλοντος δίνοντας τους βοηθητικά καθήκοντα. Μπορείτε να αναθέσετε σε κάποιον να φροντίσει ώστε ο στολισμός και οι μπομπονιέρες να είναι όπως επιθυμείτε, κάποιος να είναι υπεύθυνος για τα δώρα, άλλος να είναι υπεύθυνος στο μοίρασμα των μαρτυρικών και για ότι άλλο μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια. Μην ξεχνάτε ότι αυτή είναι μια ξεχωριστή μέρα και για εσάς!